... Relaxen in de zon

Gran Canaria is zeer afwisselend in zijn natuurschoon. De vele prachtige stranden vallen meestal, het eerst op. Het merendeel hiervan, bestaat uit witte zandstranden en sommige zijn gewoonweg uniek op de wereld. Bijna 60 van de 236 kilometer lange kustlijn worden gevormd door stranden van diverse oorsprong. Uiteenlopend van Maspalomas, met 250 hectare duingebied direct aan zee, tot het geïsoleerde maagdelijke strandje van Güigüi of het levendige Las Canteras strand in de hoofdstad Las Palmas.
Het gematigde klimaat en de aangename temperatuur van het water (tussen de 18º in de winter en 22º gedurende de rest van het jaar), maken de stranden het gehele jaar door toegankelijk.

Bovendien staat Gran Canaria bekend om zijn heldere zeewater en vooral schone stranden. 0p het eiland zijn in totaal 150 stranden en baaien. 50 hiervan hebben o.a. ligbedden, parasols, strandbewaking en paviljoens.

Strandactiviteiten


De lange kustlijn van Gran Canaria met uitgestrekte goudgele zandstranden en kleine beschermde baaien vormen het ideale decor om te relaxen. Voor het lezen van een goed boek, lange strandwandelingen maken langs de vloedlijn, of gewoonweg op een willekeurig ligbed genieten van de zon, zijn slechts enkele van de mogelijkheden die een stranddag er biedt.

Maar voor de echte actievelingen zijn er op Gran Canaria stranden waar diverse watersporten mogelijk zijn. Zo wordt de duiksport vooral bedreven aan de Noord- en Oostkust van het eiland. De ondernemende bezoekers van de sporten die aan het wateroppervlak blijven, zoals waterski, windsurfen en surfen, kunnen aan de meeste stranden van Gran Canaria terecht.
Vertier zoals een boottocht, zelfs met een onderzeeër, is mogelijk en maken een bezoek aan het Zuiden van het eiland nog aantrekkelijker.


... Genieten van de zee

Gran Canaria is beslist een paradijs voor de liefhebber van de zee en alle daarmee samenhangende sporten. De watertemperatuur (tussen 18º in de winter en 22º gedurende de rest van het jaar), de prima voorzieningen in de jachthavens en de optimale condities van zee en wind, maken varen en andere watersporten, het gehele jaar door mogelijk.
Het is dan ook niet verwonderlijk, dat deze tak, de belangrijkste vrijetijdsbesteding van het eiland is.

De 236 kilometer lange kustlijn biedt de beste mogelijkheden voor elke vorm van watersport. De juiste wind om te zeilen. Zeestromingen zorgen vlak onder de kust voor grote scholen vis. En ook de zeebodem biedt een prachtig schouwspel. Terwijl in de wintermaanden, elders in Europa de activiteiten op zee worden stil gelegd, is Gran Canaria het hele jaar door, één groot watersportgebied.
Om deze natuurlijke omstandigheden te benutten, is er een volledige infrastructuur ontwikkeld en een netwerk van dienstverlenende bedrijven opgezet voor de diverse watersporten. Op bijna elke punt van het eiland is wel een bedrijf, club, vereniging of ligplaats waar de liefhebber zijn hart op kan halen om van de zee te genieten. De golven doorklieven, heerlijk varend. Zélf, angstaanjagend grote vissen boven water halen of onderduiken in die grote kristalheldere wereld.

Bezoek de officiële website van het toerisme van Gran Canaria, en ontdek wat er nog allemaal te beleven valt op dit zonovergoten eiland.